Het is gemakkelijk om je voor te stellen dat je een zomermiddag of een vroege avond op je eigen veranda-schommel wilt wegblazen. Met een glas wijn kunt u gezellig kletsen met passerende buren of naar uw kinderen kijken terwijl ze op het gazon spelen. Het bouwen van een veranda-schommel kan vaak een moeilijk project zijn dat fijne houtbewerkingsvaardigheden vereist – maar niet met dit project. Hier ligt de focus op eenvoud, met een extra ontwerp dat u in slechts een paar uur van het thuiscentrum naar de voltooiing brengt. Deze compacte veranda-schommel heeft slechts een minimale hoeveelheid hout nodig, waardoor u hout van hogere kwaliteit kunt kopen. Tegelijkertijd is deze schommelbank royaal genoeg – en sterk genoeg – zodat twee mensen naast elkaar kunnen zitten.

Instructies

Snijd het hout voor de zijstukken

Maak twee secties om de zijstukken van de schommel te vormen. Deze secties bieden veel structurele ondersteuning voor de schommel en ze hebben meerdere functies. De zijstukken vormen niet alleen de armen, maar dienen ook als steunpunten voor de zitlatten en voor de kettingen.

Snijd met de elektrische verstekzaag:

2 24-inch stukjes van twee bij twee

8 14-inch stukjes van twee bij twee

Maak de zijstukken droog

Elk zijstuk bestaat uit vier stukken hout. Pas de vier stukken droog aan voor een algemeen idee van hoe ze eruit zullen zien wanneer ze worden gemonteerd en om te bevestigen dat alle sneden correct zijn. Een gemonteerd zijstuk kan worden gezien als dat van een stoelsilhouet of een omgekeerde letter “P”. Voor elk zijstuk:

De 24-inch lange verticale twee bij twee zal helpen om de achterkant te vormen.

Een 14-inch lange twee bij twee zal zich horizontaal uitstrekken om een ​​arm te vormen.

Nog een 14-inch lange verticale twee-bij-twee zal worden aangesloten op de onderkant van een arm, vlakbij de voorkant.

Een 14-inch lange horizontale twee-bij-twee zal dienen als ondersteuning om de stoellatten vast te houden.

Monteer de zijstukken

Maak een zijstuk met het hout van de vorige stap en met vier van de 3-inch hoekbeugels. Terwijl het buitenste profiel van het zijstuk dat is van een stoel of een omgekeerde “P”, vormt het binnenste deel een vierkant dat bij elkaar wordt gehouden met de vier beugels.

Monteer het zijstuk door geleidingsgaten te maken en vervolgens 1 1/4 inch schroeven door de gaten in de beugels in het hout te draaien. Het toevoegen van houtlijm verhoogt de sterkte van de montage. Nadat je een zijstuk hebt voltooid, bouw je een dubbel tweede zijstuk.

Gesneden latten voor de zitting en rug

Snijd met de elektrische verstekzaag elk van de 8-voet één voor vier doormidden, wat resulteert in zes één-bij-vier, elk 4 voet lang. Er worden drie planken gebruikt voor de stoel en twee planken voor de rug, met nog een extra bord. Als alternatief kunt u het resterende bord aan de achterkant toevoegen.

Voeg de verbindingspunten van de zitlat toe aan de zijstukken

De zitlatten lopen door en worden ondersteund door de zijstukken. Door de metalen hoekbeugels is het echter niet mogelijk om schroeven aan te drijven om de zitlatten vast te zetten. Om dit op te lossen, voegt u een 14-inch twee aan twee toe naast de onderkant van elk zijstuk. Zorg ervoor dat je deze toevoegt aan wat uiteindelijk de binnenkant van de schommel zal worden, zodat ze niet zichtbaar zijn.

Voeg de achterste lamellen toe

Gebruik zes schroeven per lat – drie aan elke kant – om de twee latten met het twee zijstuk te verbinden. Dit vormt de achterkant van de veranda-schommel. Boor eerst de geleidegaten en draai vervolgens 1 1/4 inch schroeven om elke lamel vast te zetten.

Voeg de stoellatten toe

Voeg, net als bij de opstap met de achterste latten, de drie zitlatten toe aan de zijstukken. Zorg er bij het aandrijven van de schroeven voor dat u de schroef in de zij-ontvangende plaat draait en niet in de plaat met de metalen beugels.

Voeg de Porch Chain Kit toe

In plaats van de portiekschommelketting en stukjes hardware aan te schaffen, is het gemakkelijker en meestal goedkoper om een ​​alles-in-één portiekzwenkkettingkit te kopen. Sla gaten van de juiste maat voor de ooghaken en draai de ooghaken vervolgens in het hout. Gebruik de sleutel of u kunt een schroevendraaier in het “oog” van de haak steken en die zo draaien. Installeer de meegeleverde ooghaken aan een sterk deel van uw veranda-plafond, zoals een balk van twee bij vier of een straal van vier bij vier.

Vlek en voltooi de veranda Swing

Verwijder de schommelbank van de kettingen en plaats deze in een garage, houthandel of een andere goed geventileerde, warme plaats die geschikt is voor het aanbrengen van beits en polyurethaancoating. Spuit na het kleuren met een polyurethaan coating op oliebasis. Breng minimaal twee lagen aan, met een tussenpoos van twee uur of meer. Op olie gebaseerd polyurethaan heeft veel meer tijd nodig om uit te harden dan op water gebaseerd polyurethaan.