Een stoel bij het raam is dat extraatje dat uw huis in een echt huis verandert. Met je nieuwe, gezellige zitstok geniet je van lezen, chatten met een vriend of zonnebaden. Bekleed de stoel bij het raam met een kussen voor comfort en voeg leuke kussens toe. Aan de functionele kant wordt deze doe-het-raamstoel geleverd met meer dan 6 kubieke voet ingebouwde opslagruimte.

Uw stoel bij het raam krijgt een onberispelijke, professionele uitstraling door één geheim: voorgebouwde bovenkasten. Verkrijgbaar op bestelling of op voorraad bij veel thuiscentra, wandkasten maken deze taak grotendeels over montage in plaats van over het bouwen van kasten vanaf nul. Hierdoor kunt u meer tijd besteden aan het schilderen van uw stoel bij het raam, het bevestigen van stijlvolle kasttrekkingen en het toevoegen van een zitkussen.

Met een hardhouten blad dat geschikt is om in elke kleur naar keuze te schilderen, zal deze stoel bij het raam 60 inch breed, 18-1 / 2 inch hoog en 15 inch diep zijn.

Instructies

De bouwsteen van uw doe-het-raamstoel is de standaard 30-inch brede en 15-inch hoge wandkast. Dankzij de breedte van 30 inch kunt u één eenheid gebruiken voor smalle ramen of deze verdubbelen voor grotere ramen. Met een hoogte van 15 inch bereikt hij dezelfde hoogte als de meeste stoelstoelen in combinatie met de 3-1 / 2-inch hoge basis. Hoewel 12 inch niet diep genoeg is voor comfortabel zitten, wordt dit verholpen door de kast 3 inch naar voren te trekken en het ruggedeelte te bedekken met een vrijdragende multiplex stoelbasis. Zorg ervoor dat u hardhout triplex koopt, een soort meubel multiplex met daarop een fijn fineer zoals berk.

Kies een gebied voor de stoel bij het raam

Je hebt waarschijnlijk al een ideale plek in gedachten voor de stoel bij het raam. Zorg ervoor dat het minstens 60 centimeter breed is en dat de onderkant van het raam minstens 20 centimeter boven de vloer uitsteekt. Zorg er ook voor dat u uw stoel bij het raam niet boven een HVAC-ventilatieopening of voor een plintverwarming plaatst.

Verwijder de kastdeuren en planken

Verwijder de kastdeuren en eventuele planken, omdat dit de kast lichter maakt. Laat de scharnieren aan de kast zitten. Leg de deuren, planken en schroeven veilig opzij.

Verwijder de plint en obstakels

Trek de plinten voorzichtig weg met de koevoet. Verwijder andere muur- en vloerobstakels zoals deurbekleding, deurstops en vloerovergangen die niet nodig zijn nadat de raamstoel is geïnstalleerd.

Bouw de Window Seat Base

Het hart van de stoel bij het raam is het frame van twee bij vier. Snijd twee twee bij vier tot elk 60 inch lang. Snijd met behulp van de afvalmaterialen vijf planken van elk 12 inch. Plaats de vijf 12-inch kaarten loodrecht tussen de twee 60-inch kaarten: één aan elk uiteinde, één in het midden (30 inch in het midden) en de overige twee planken tussen de andere planken (15 inch in het midden). Spijker het frame aan elkaar en controleer regelmatig op vierkant met het Speed ​​Square.

Bevestig de Window Seat Base aan de muur

Plaats de raamstoelbasis voor het raam zodat de achterkant van het frame de muur raakt. Zoek drie muurstijlen met de stijlzoeker. Boor gaten aan de binnenkant van het basisframe voor op de locatie van elke stijl en bevestig vervolgens het basisframe aan de muur met de 3-inch schroeven en ringen.

Bevestig de bovenkasten aan de basis

Bevestig de wandkasten met de accuboormachine en de 1-inch schroeven aan het basisframe. De kasten moeten eerst vanaf de zijkant worden bevestigd met 2-inch schroeven. Bevestig vervolgens de gepaarde kasten aan het frame en zet ze 9/16-inch naar voren om een ​​gelijkmatige plaatsing van het sierbord eronder als een teen-kick mogelijk te maken.

Bevestig de Trim Toe-Kick

Snijd het trimbord tot 60 inch op de verstekzaag. Plaats het sierbord als een teen-kick over de voorkant van het basisframe. Bevestig de teenschop met de draadloze elektrische spijkermaker met zes tot zeven afwerkspijkers.

Snijd de stoel op maat

Snijd met de cirkelzaag het vel hardhout triplex tot 60 inch bij 30-1 / 2 inch.

Bevestig de stoel

Laat de stoel op de kasten rusten, met de fabrieksafwerking naar buiten gericht. De achterkant moet bijna de muur raken, met slechts een kleine opening van 1/8 inch. Draai met behulp van de accuboormachine 1/2-inch schroeven omhoog door het dak van de kasten en in het multiplex van de stoel. Zorg ervoor dat de schroeven in het triplex zinken, maar de bovenkant van het triplex niet doorboren. Bevestig met acht schroeven.

Bevestig de kwartronde

Snijd met de verstekzaag de kwartronde trim tot 60 inch lang. Voer een dunne laag timmermanslijm langs de voorkant van de raamzitting. Bevestig de kwartronde aan deze rand met spijkers met dunne afwerking. Zorg ervoor dat u eventuele timmermanslijm snel uitveegt die eruit zou kunnen komen.

Schuur en schilder de raamstoel

Licht schuren met fijnkorrelig # 220 schuurpapier, met name de voeg tussen de kwartronde en de zitting om elke minuut lippen naar beneden te halen of om gedroogde lijm af te schuren. Prime alle oppervlakken, laat minimaal twee uur drogen en breng dan twee lagen verf van binnenkwaliteit aan. Bevestig de deuren weer nadat alle verf is opgedroogd.