Basisprincipes van een doe-het-zelf afgeschermde veranda

Veranda’s hebben vloeren, een dak, palen en vaak een leuning en balusters. Met zoveel structurele elementen lijkt het misschien een eenvoudige zaak om schermmateriaal over de voorkant van uw veranda te nieten.

Hoewel dit mogelijk is, verkrijgt u schonere, professionelere resultaten door individuele houten framepanelen als bouwstenen te gebruiken en die panelen aan de veranda te bevestigen.

Bouw zo weinig of zoveel schermpanelen als je nodig hebt. U kunt de panelen off-site bouwen en ze vervolgens naar uw veranda verplaatsen voor installatie of de veranda-vloer als uw werkplaats gebruiken.

Een ander voordeel van het bouwen van schermpanelen is dat u de schermen kunt verwijderen wanneer de herfst en winter beginnen. Dit helpt om de schermen te beschermen en hun levensduur te verlengen.

Codes en voorschriften

Veel gemeenten eisen dat huiseigenaren een vergunning krijgen voordat ze in een veranda kunnen worden afgeschermd. Dit is vooral het geval in historisch aangewezen zones. Aanpassingen aan de gevel (of zelfs de achterkant) van een huis in een gemeenschap die wordt gecontroleerd door een woningbouwvereniging, vereisen bijna altijd goedkeuring van het bestuur.

Wanneer moet u een doe-het-zelf-veranda maken?

Omdat de schermpanelen niet ter plaatse hoeven te worden gebouwd, kan veel van het werk worden gedaan in een garage of werkkamer, waardoor dit een ideale manier is om een ​​voorsprong te krijgen tijdens de wintermaanden. Anders is de lente meestal de beste tijd om een ​​beschutte veranda te bouwen.