Zwevende planken zijn een levendige, unieke toevoeging aan woonkamers, slaapkamers, gangen of elke plaats waar een speciaal accent nodig is. In tegenstelling tot op de vloer gemonteerde planken, dansen zwevende planken sierlijk over de muur en lijken te zweven. Maar krijg niet de verkeerde indruk: zwevende planken zijn sterk genoeg om de meeste van uw favoriete schatten te tonen.

De basis op zwevende planken

Zwevende planken zijn een slimme illusie: een houten kist die omhoog wordt gehouden door een verborgen houten plank.

De plank die een monolithisch blok lijkt te zijn, is eigenlijk een holle houten kist. Deze doos heeft vijf gesloten zijden en één open zijde.

Aan de muur is een houten klamp bevestigd. Deze schoenplaat wordt rechtstreeks in de muurstijlen geschroefd en heeft precies dezelfde maat als de opening op die doos. De houten kist schuift over de schoenplaat en verduistert deze volledig. Aan de onderkant van de doos worden twee kleine schroeven naar boven gedreven om de schoenplaat te ontmoeten om de doos op zijn plaats te houden.

Nadat de houten kist is geschuurd en vervolgens is geverfd of gekleurd, verdwijnt het schrijnwerk. Het ziet eruit als een enkel stuk dik hout – een enkele plank die op magische wijze op de muur lijkt te zweven.

Zoek de muurstijlen

Zoek met de stijlzoeker drie aangrenzende muurstijlen waar u de zwevende plank wilt plaatsen. Markeer het midden van elke stud met een lichte potloodmarkering.

Snijd hout voor de plankplaat

Snijd met de elektrische verstekzaag de twee bij drie:

Een stuk van 44 inch

Vier stukken, elk 5-3 / 4 inch

Maak de plankplaat droog

Leg op een plat oppervlak het lange achterstuk (44 inch) neer voor de achterkant van de schoenplaat. De nominale 3-inch richting van het hout is verticaal. Dit is het gedeelte dat aan de muur zal worden bevestigd.

Leg vervolgens de vier stukken van 5-3 / 4-inch tegen het lange stuk in een “E” -vorm met vier tanden. Twee 5-3 / 4-inch zijstukken liggen gelijk met de uiteinden van het lange bord. De twee middelste 5-3 / 4-inch borden zullen 11 inch van elkaar verwijderd zijn en 11 inch van de twee zijstukken.

Monteer de plankklem

Dep de uiteinden van de vier stukken van 5-3 / 4-inch lichtjes met houtlijm. Bevestig de stukken met de accuboormachine met twee 2-inch houtschroeven per plank, in totaal acht, vanaf de achterkant van de schoenplaat. Veeg overtollige lijm af met keukenpapier.

Knip de boven- en onderkant van de plank af

Als alle voorgaande items precies zijn gesneden, zal het 1 inch bij 8 inch select grenen bord de boven- en onderkant van de schoenplaat perfect bedekken, zonder scheuren (in de lengte snijden). Snijd alleen de lengte: twee planken, elk 44 inch lang.

Knip de voor- en zijstukken van de plank af

Meet, met de bovenste en onderste stukken droog passen, de drie overgebleven stukken: een lang stuk voor de voorkant en twee korte stukken voor de zijkanten. Alle stukken liggen gelijk met de bovenkant en de onderkant van de plank. Markeer en scheur de stukken vervolgens op maat met de cirkelzaag.

Spijker de plankdoos samen

Houd de dry-fit plankdoos samen met de houtklemmen van de timmerman. Spijker het op zijn plaats met de draadloze spijkermaker. Verwijder vervolgens de plankdoos van de schoenplaat.

Bevestig de schoenplaat aan de muur

Houd de schoenplaat tegen de muur. Gebruik het laserniveau of het bellenniveau om het niveau te bepalen. Boor drie geleidegaten en bevestig vervolgens de schoenplaat aan de muur aan de drie tapeinden met de 2-1 / 2-inch lagschroeven en ringen. Draai vast met de sleutelset.

Schuur de plank

Spijkergaten op de plankdoos vullen met houtvuller. Schuur na het drogen de plamuur met schuurpapier # 220. Schuur de boven- en onderkant van de plankdoos om hun kruispunten met de zijstukken te verbergen.

Maak de plank af

De zwevende plank kan in elke glans wit worden geverfd of kan worden gekleurd en bedekt met een blanke lak.

Bevestig de plank

Schuif de plankdoos op zijn plaats. Bevestig van onderaf met twee 1-inch schroeven.