Om technische rommel te temmen, hebben uw televisie en andere media-apparaten, zoals streamingboxen, DVR’s en dvd-spelers, een veilig, stijlvol huis nodig. Dit eenvoudig te bouwen doe-het-zelf-entertainmentcentrum biedt een betrouwbare basis voor een tv en heeft twee schuifdeuren die al uw randapparatuur kunnen verbergen, zodat u ze niet alleen uit het zicht houdt, u hoeft ook de elektronica niet schoon te maken zo vaak. De helft van het centrum blijft open voor het tonen van boeken en favoriete curiosa.

Met modern geïnspireerde, taps toelopende, uitlopende pijpen uit het midden van de eeuw, ligt dit slanke entertainmentcentrum laag bij de grond op slechts ongeveer 19 centimeter hoog. Voorgelamineerde houten planken zijn het belangrijkste bouwmateriaal en maken schilderen overbodig. Dit entertainmentcentrum is een aanvulling op elke modern ingerichte woonkamer of mediaruimte.

Instructies

Knip de boven-, onder- en zijborden af

Snijd de twee gelamineerde planken op lengte van 56 inch met behulp van een cirkelzaag. Knip van het resterende materiaal twee stukken op lengte van 12 inch. Zorg ervoor dat de twee 12-inch planken elk een afgewerkte (gelamineerde) rand hebben.

Stel de aluminium kanalen in

Snijd de twee aluminium kanalen op lengte van 56 inch met een ijzerzaag. Leid de kanalen langs de buitenrand van de 56-inch borden; ze dienen als geleiding voor de schuifdeuren. De buitenrand van het kanaal moet gelijk liggen met de buitenrand van het bord. Boor vier gelijkmatig verdeelde gaten door elk kanaal voor montageschroeven. Boor de bovenkant van elk gat voorzichtig uit met een verzinkboor of een iets grotere boor, zodat de schroefkop gelijk met het kanaal zinkt. Bevestig de kanalen aan de planken met vier 1/4-inch bugelkopschroeven per kanaal.

Wees voorzichtig bij het verzinken van schroeven in het aluminium kanaal. Het materiaal is dun en kan doorscheuren als je te ver boort.

Bevestig de benen

Bevestig twee poten op 18 inch van het einde van elk 56-inch bord met behulp van de meegeleverde schroeven. Herhaal aan de andere kant.

Knip en werk de schuifdeuren af

Snijd vanaf het multiplex projectpaneel twee panelen op maat op 10 1/2 x 16 inch, zodat de houtnerf parallel loopt aan de randen van 10 1/2 inch. Schuur de goede kant lichtjes met fijnkorrelig schuurpapier en verwijder vervolgens al het schuurstof met een kleefdoek. Breng de houtbeits en sealer naar keuze aan en laat de deuren drogen.

Voeg de kabinet trekt toe

Boor twee gaten van 3 inch uit elkaar op elk van de kastdeuren. Bevestig de kasttrekkingen met de meegeleverde schroeven.

Bevestig de zijpanelen

Plaats de twee 56-inch planken op de rand, 12 inch uit elkaar en evenwijdig aan elkaar. Plaats de 12-inch zijborden zo dat hun afgewerkte rand naar voren is gericht (naar de voorkant van de kast). De ene afgesneden rand van elk bord is naar achteren gericht en is niet zichtbaar.

Plaats een van de 12-inch planken aan de zijkant. Schroef dit zijbord op zijn plaats met drie 1-inch schroeven die in het bovenste bord worden gedreven en drie schroeven in het onderste bord. Zorg ervoor dat u eerst de geleidegaten en verzinkgaten boort.

Schuif de kastdeuren in de kanalen. Bevestig vervolgens het tweede zijbord aan de andere kant van de kast. Dek de schroeven af ​​met de witte plastic schroefdeksels.

Knip het achterpaneel af

Leg het witte projectpaneel (het achterpaneel) op de grond met de witte kant naar boven. Leg het entertainmentcentrum op zijn zijkant, bovenop het witte projectpaneel, als sjabloon. Markeer de grootte van het achterpaneel met het potlood. Verwijder het entertainmentcentrum en snijd het witte projectpaneel op de markeringen met de cirkelzaag.

Bevestig het achterpaneel

Bevestig vanaf de achterkant het achterpaneel op het entertainmentcentrum met 1/2-inch schroeven. Zorg ervoor dat het entertainmentcentrum perfect vierkant is voordat u het achterpaneel bevestigt, omdat het paneel zijn positie zal vergrendelen. Gebruik vier schroeven aan elke lange zijde en drie schroeven aan elke korte zijde. Het is niet nodig om deze schroeven te verzinken omdat ze achterin verborgen zullen zijn.

Snijd een draadtoegangsgat

Snijd een 2-inch gat in het midden van het achterpaneel met behulp van de boor en een 2-inch gatenzaag. Afhankelijk van uw bedradingsbehoeften, moet u mogelijk meer dan één gat doorsnijden.