India is een levendig land met verrassende contrasten waar zowel de traditionele als de moderne wereld elkaar ontmoeten. ‘S Werelds op zeven na grootste natie per gebied en de op één na grootste qua bevolking, India heeft een rijk erfgoed dat het resultaat is van eeuwen van verschillende culturen en religies die hun stempel hebben gedrukt. Dingen om te doen voor reizigers zijn onder meer de mogelijkheid om een ​​reeks heilige plaatsen en spirituele ontmoetingen te ervaren, terwijl natuurliefhebbers zullen genieten van de zonovergoten stranden, weelderige nationale parken en opwindende natuurreservaten.

Van de prachtige Taj Mahal in Agra tot de heilige plaatsen Harmandir Sahib (voorheen de Gouden Tempel) in Amritsar en de Mekka Masjid-moskee in Hyderabad, bezoekers van dit exotische land zullen een schat aan spirituele, culturele en historische schatten ontdekken.

Om u te helpen het meeste uit uw tijd in dit geweldige land te halen, raadpleegt u vaak onze lijst met de beste dingen om te doen in India.

1. De Taj Mahal, Agra

Misschien wel het meest herkenbare gebouw van India, de Taj Mahal is ook ‘s werelds beroemdste getuigenis van de kracht van liefde. Vernoemd naar Mumtaz Mahal, de favoriete vrouw van keizer Shah Jahan, begon dit mooiste mausoleum na haar dood in 1631 en vergde het 20.000 arbeiders tot 1648.

De Taj Mahal bevat veel elementen van islamitisch ontwerp, waaronder bogen, minaretten, een uivormige koepel en zwarte kalligrafie rond de ingang, grotendeels gebouwd van wit marmer versierd met delicate ingelegde bloemenpatronen en kostbare en halfedelstenen zoals jade , lapis lazuli, diamanten en parelmoer.

2. De heilige stad Varanasi

De heilige stad Varanasi, een belangrijk pelgrimsoord voor hindoes, wordt al lang geassocieerd met de machtige rivier de Ganges, een van de belangrijkste religieuze symbolen van het geloof. Varanasi dateert uit de 8e eeuw voor Christus en is een van de oudste nog steeds bewoonde steden ter wereld.

Het biedt vele redenen om te bezoeken, niet in het minst de kans om de oude wijk te verkennen, grenzend aan de Ganges, waar je de Kashi Vishwanath-tempel vindt, gebouwd in 1780 (de nieuwe Vishwanath-tempel met zijn zeven afzonderlijke tempels is ook interessant) .

3. Harmandir Sahib: de gouden tempel van Amritsar

Opgericht in 1577 door Ram Das, is Amritsar een belangrijk knooppunt van de geschiedenis en cultuur van de Sikh. De belangrijkste attractie hier is Harmandir Sahib, geopend in 1604 en nog steeds vaak de Gouden Tempel genoemd vanwege zijn prachtige gouden decoratie. De heiligste van de vele Sikh-heiligdommen van India (het trekt ook veel hindoes en mensen met een ander geloof aan), de tempel is gebouwd in een mix van hindoeïstische en islamitische stijlen, het onderste marmeren gedeelte heeft zulke bloeit als sierlijke ingelegde bloemen- en dierenmotieven, terwijl de grote gouden koepel stelt een lotusbloem voor, een symbool van zuiverheid voor Sikhs.

Naast het prachtige ontwerp zijn bezoekers even onder de indruk van de spirituele sfeer van de tempel, een effect versterkt door de gebeden die voortdurend worden gezongen uit het heilige boek van de Sikh en uitgezonden door het hele complex. Een deel van de algehele ervaring – en bezoekers zijn welkom om deel te nemen – is de kans om te genieten van een van de 50.000 gratis maaltijden die de attractie elke dag aan bezoekers serveert.