Bekijk een andere kant van Seoul, Busan en daarbuiten door je te wagen op deze weinig bekende locaties in het hele land, variërend van stranden en parken tot dorpen en forten.

Korea heeft veel beroemde locaties en attracties die sterk worden aanbevolen. Tegelijkertijd zijn er tal van weinig bekende plaatsen verspreid over het hele land die zeker een bezoek waard zijn. Deze 10 verborgen juweeltjes in Korea bestaan ​​uit dorpen, stranden en parken en zijn geweldig voor diegenen die de minder toeristische kant van Korea willen verkennen. Tijd om die sprong in het diepe te wagen en buiten de gebaande paden te gaan!

1. Deoksugung Doldam-gil (Deoksugung stenen muurweg) | Seoul

Met meer dan 20 banken en 130 bomen langs de 900 meter lange weg is de Stone-wall Road een ideale plek voor een romantische wandeling. Het biedt ook een kijkje in de cultuur en geschiedenis achter de eerste succesvolle poging van Korea om een ​​stedelijke ruimte te creëren die samengaat met de natuur. Temidden van de historische site zijn er moderne architecturen zoals het Seoul Museum of Art, Jeongdong Theater en de Russische legatie. Je kunt je reis beginnen vanaf de hoofdingang van Deoksugung en eindigen bij het National Folk Museum of Korea.

2. Ihwa Mural Village | Seoul

Slechts tien jaar geleden was het een verouderde sloppenwijk die voorbestemd was om te worden gesloopt en ontruimd om plaats te maken voor nieuwe ontwikkelingen. Er werden echter 60 kunstenaars uitgenodigd om het dorp weer groot te maken. Nu, dankzij de revitalisering door de kunstenaars, wordt het dorp eigenlijk steeds drukker met jonge Koreanen die geïntrigeerd zijn door de transformatie ervan. Het wordt niet voor niets een muurschilderingdorp genoemd, want er zijn veel heldere en kleurrijke motieven op de muren, van bloemenschilderijen tot gigantische portretten die over een betonnen onderdoorgang worden bespat. Deze plek zorgt zeker voor een perfecte Instagram-opname met de verscheidenheid aan achtergronden om uit te kiezen!

Als je weinig tijd hebt en het meeste uit je reis naar het dorp wilt halen, zijn de meest boeiende kunstwerken te vinden op Guldari-gil, die begint in de achterafstraatjes van Daehakno achter Marronnier Park bij Hyehwa station (uitgang 2) en gaat de heuvel op naar de onderste rand van Naksan Park en het dorp in, en verandert uiteindelijk in Yulgokro 19-gil.

3. Theater van Jeongdong | Seoul

Het Jeongdong Theater met 340 zitplaatsen heeft in 2017 de prijs voor beste Koreaanse traditionele podiumkunsten ontvangen en het is geen verrassing gezien de rijke geschiedenis en uitzonderlijke uitvoeringen. Het theater opende zijn deuren in 1995 na de restauratie van Wongaksa, het eerste moderne theater in Korea. De beroemdste, veelgeprezen musical Miso is een must-see en heeft het theater veel aandacht opgeleverd. Het theater organiseert ook regelmatig gratis optredens en produceert een aantal traditionele non-verbale musicals. Ze tonen momenteel de Red Cliff, wat een pansori-hervertelling is van het verslag van de slag om de rode kliffen die zijn opgenomen in de Chinese klassieke romantiek van de drie koninkrijken, uitgevoerd met snelle, energieke muziek en krachtige dans. In afwachting van het begin van je toneelstuk, kun je er ook voor kiezen om het nabijgelegen Nationaal Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst te bezoeken om helemaal opgewonden te raken van de voorstelling!