Mozilla VPN-abonnees krijgen toegang tot servers uit meer dan 30 landen en bescherming voor maximaal vijf apparaten.

De VPN-service van Mozilla verlaat de bèta en is binnenkort beschikbaar voor $ 4,99 per maand.

Het bedrijf test zijn VPN-service sinds vorig jaar onder de naam “Firefox Private Network”. Nu is Mozilla ervan overtuigd dat het privacyverbeterende product klaar is voor algemeen gebruik.

“De VPN zal de Beta-fase de komende weken verlaten, het merk Firefox Private Network verlaten en een op zichzelf staand product worden, Mozilla VPN, om een ​​groter publiek te bedienen”, schreef het bedrijf in een blogpost op donderdag.

Het aankomende product staat los van een VPN-browserextensie die Mozilla aanbiedt via de Firefox-browser. De extensie, hoewel gratis, versleutelt alleen uw internetverbinding via de browser – niet andere applicaties die op het apparaat worden uitgevoerd. De bescherming is ook beperkt tot 12 uur per maand. (Een aankomende bèta biedt echter onbeperkte verbindingen voor $ 2,99 per maand.)

Het zelfstandige Mozilla VPN-product biedt daarentegen volledige codering zonder tijdslimiet. Het functioneert ook als een app die u kunt downloaden naar uw Android- of iOS-apparaat, Windows-pc en Chromebook. Als je de VPN-bescherming wilt, zet je de app gewoon aan en begint hij je apparaatverbindingen met internet te versleutelen. Abonnees krijgen toegang tot servers uit meer dan 30 landen en VPN-bescherming voor maximaal vijf apparaten tegelijk.

De VPN-service ondersteunt nog geen macOS- of Linux-apparaten en is exclusief voor de VS. Maar het bedrijf belooft het later dit jaar uit te rollen naar bepaalde regio’s. Ondertussen heeft Mozilla een wachtlijst gemaakt om gebruikers buiten de VS te informeren over de beschikbaarheid in hun regio.